1. Domov
  2. Trendy
  3. Riadite nemocnicu alebo iné zdravotnícke zariadenie? Premýšľate, ako zabezpečiť vyššie úspory? Inšpirujte sa riešením, ktoré v anglickom grófstve Nottinghamshire ročne ušetria tisíce eur.
banner

Riadite nemocnicu alebo iné zdravotnícke zariadenie? Premýšľate, ako zabezpečiť vyššie úspory? Inšpirujte sa riešením, ktoré v anglickom grófstve Nottinghamshire ročne ušetria tisíce eur.

Nemocnica nepotrebuje iba neustály prísun tepla, ale rovnako vyžaduje úplnú spoľahlivosť systému TZB. Nemocnica v Ramptone potrebuje veľmi vysoký výkon. Budova má okolo 1900 zamestnancov, ktorý sa starajú o duševne chorých pacientov. Táto nemocnica je jedna zo troch najprísnejšie strážených nemocníc v Anglicku.

Kotol plyn/olej s ohrevom vody

Tri oceľové kotly SR-PLUS značky Hoval, každý s výkonom 1500 kW, boli určené pre použitie v novom energetickom centre. Kotly sú vybavené dvojpalivovými horákmi (plyn/nafta) , aby sa zabezpečil neustály prísun tepla v prípade, že dôjde k prerušeniu dodávky plynu. Predpokladá sa použitie zásobníkov o objeme 30.000 litrov.Realizátor do energetického centra nainštaloval kogeneračné jednotky s kotlom na biomasu. Súčasný systém na horúcu vodu založený na vysokej teplote 115°C ustúpil miestnemu vykurovaniu s nízkou teplotou 90°C. Tým sa zvýši ako výkonnosť, tak bezpečnosť.

sr-plus-boiler.jpg

Kompletný systém vykurovania

Tri kotly od Hovalu, ktoré budú rovnako ako zásobník vyrobené v Lincolne v Británii, doplňajú kogeneračnú jednotku a pokryjú špičku spotreby. Zásobník zabezpečí, že bude vždy dostatok teplej vody. To umožní nemocnici efektívne využívať rôzne zdroje tepla a zároveň ušetriť šesťmiestnu sumu peňazí každý deň.

Zapojiť sa do diskusie

Pre možnosť pridania komentáru musíte byť prihlásený.

Diskusia

loading...

Cezhraničná spolupráca v oblasti energetickej efektívnosti a transfer poznatkov do praxe

Partneri projektu
Výška projektového grantu: 79 496 eur
„Granty EHP a Nórska – Vykročme bližšie k najvyšším európskym štandardom“
„Slovensko – Ukrajina: Spolupráca naprieč hranicou“
Supported by a grant from Norway | Co-financed by the State Budget of the Slovak Republic Projekt je financovaný z grantu Nórskeho kráľovstva prostredníctvom Nórskeho finančného mechanizmu | Spolufinancované zo štátneho rozpočtu Slovenskej Republiky