1. Domov
  2. Trendy
  3. Vykurovanie, chladenie a príprava TÚV výrobnej haly a priľahlých kancelárií AUTOGARD spol. s r.o., Popůvky u Brna
banner

Vykurovanie, chladenie a príprava TÚV výrobnej haly a priľahlých kancelárií AUTOGARD spol. s r.o., Popůvky u Brna

AUTOGARD - špecializovaný výrobca zariadení parkovacích systémov pre kontrolu prístupov vozidiel a osôb pôsobí na trhu viac ako 20 rokov. Dodávané výrobky sú výsledkom pôvodnej originálnej konštrukcie a vyznačujú sa vysokou technickou úrovňou, dlhou životnosťou v náročných prevádzkových i klimatických podmienkach kvalitným dielenským spracovaním.

POPIS INŠTALÁCIE: V rámci prípravy stavby novej výrobnej haly a priľahlých kancelárii firmy Autogard zvažovalo sa, akým systémom celý objekt vykurovať. Pôvodne navrhnuté riešenie spočívalo v inštalácii teplovzdušných plynových agregátov Robur vo výrobnej hale o kondenzačného kotla pre vykurovanie administratívnej časti budovy. Po zvážení všetkých výhod nevýhod ďalších navrhovaných reseni sa spoločnosť Autogard rozhodla pre inštaláciu dvoch reverzných plynových tepelných čerpadiel ROBUR GAHP AR o celkovom vykone 75 kW pre vykurovanie a 34 kW pre-CHLADENIE.

autogard3.jpg

Dva kondenzačné kotly AY 00120 o vykone 70 kW SÚ určené pre vykurovanie a výrobu TÚV. Hoci nebolo v projekte od začiatku s technológiou GAHP počítané, bolo možné pristúpiť k inštalácii zostavy tepelných čerpadiel GAHP kotlov AY na strechu administratívnej budovy bez toho aby sa zvýšili stavebné náklady.

Parametre projektu:

Počet jednotiek: 2 x GAHP AR + 2x AY 00120 Výkon TČ: 75/34 kW Celkový Výkon: 145 kW

autogard2.jpg

Zapojiť sa do diskusie

Pre možnosť pridania komentáru musíte byť prihlásený.

Diskusia

loading...

Cezhraničná spolupráca v oblasti energetickej efektívnosti a transfer poznatkov do praxe

Partneri projektu
Výška projektového grantu: 79 496 eur
„Granty EHP a Nórska – Vykročme bližšie k najvyšším európskym štandardom“
„Slovensko – Ukrajina: Spolupráca naprieč hranicou“
Supported by a grant from Norway | Co-financed by the State Budget of the Slovak Republic Projekt je financovaný z grantu Nórskeho kráľovstva prostredníctvom Nórskeho finančného mechanizmu | Spolufinancované zo štátneho rozpočtu Slovenskej Republiky